Äntligen igång!!!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen för att börja skapa en sida som till största delen kommer att följa min vännina och hennes husköp.... Det är alltså så att hon har gått och blivit med hus! Ett hus som ligger i ett sommarstugeområde ett par mil söder om den kungliga huvudstaden. Det är jättekul, det kommer bli så fint när hon är färdig. Det kommer nog att ta lite tid att få allt i ordning. Hon har nämligen köpt det med alla saker kvar, och det är inte lite. Möbler, köksprylar, ved, verktyg, hela källaren full med prylar, hela altanen var också belamrad av saker. På tomten; stenar, slipers, järnprylar, fönster, plank m.m. 

Nu är det ju så att somliga av oss här i världen har förmågan att se vad som kan bli fint under alla saker och med annan färg på huset osv. En del ser bara allt jobb. Visst är det mycket jobb, men ingen har ju påstått att livet är lätt. Speciellt inte när man är så nära sin dröm om att ha ett eget hus! Hon har precis sålt sin lägenhet, så hon kan fixa till ute i huset innan hon flyttar ut.

Hennes döttrar på 12 och 14 är väl inte överlyckliga direkt över att flytta ut i skogen, men det gäller ju inte heltid och när de väl kommer ut dit och får i ordning deras egna hus så kommer det vara en dröm för dem också, det är jag övertygad om.

Om huset då; det är en storstuga med stort kök, två sovrum, vardagsrum med kamin och badrum med dusch och tvättmaskin. utanför ligger en stor altan.Sen på tomten ligger två småstugor, varav en ska fungera som tjejernas hus, på sommaren iaf, och ett lite mindre som hon ska ha till gäststuga. Och det är inte slut där än, det finns även ett fint växthus i glas och ett lusthus med en flaggstång utanför, en idyll alltså om jag får säga mitt. Tomten är skogstomt så det är inte så mycket skötsel, om man inte vill det förstås:-)

Det har gått ett par veckor sedan köpet blev klart, så Sara, som hon heter, har hunnit dragit igång rensningprojektet Hugo! Jag var med och hjälpte henne med köket. Det var jättekul att tömma köksskåpen, en del fina saker som man vill spara och en del fina som man kan sälja på loppis så det kommer till glädje för någon annan. Vi rensade även kylskåpet...sen på hemvägen gjorde vi något busigt.......vi var duktiga och sorterade glas för sig osv.,men....vi kanske inte riktigt tömde alla flaskor med soja, ättika, m.m. innan vi kastade de i glasinsamlingen. Uuuuusch vad det stank, vi åkte därifrån som några busiga tonåringar, Ha ha ha.....

Sen de följande dagarna så var Sara själv ute i huset eftersom jag jobbar skift. Hennes mamma var och hjälpte till och städade i köket m.m.
Så det är på gång om man så säger, hon har röjt på farstubron till tjejernas hus och de senaste dagarna har hon röjt i källaren bland alla döda och levande möss, hu!!!!! Och så är det lite vatten att ta tag i i källaren också...så det inte börjar mögla. Men det är bra att röja så rörisen kan komma fram ju!

Och nu!!!!! Över till idag; 080323
Strålande sol och fullt med snö och minusgrader; som gjort för att fälla träd!! Jo det ar sant, hon bad tjejernas farbror att komma och fälla ett par träd på tomten. Jag skulle iväg och fira min syster som fyllde år så jag hade finstövlar, ullkappan och sminkad. Men det var ju klart att jag skulle hjälpa till den tiden jag kunde. Vi trodde inte det skulle fällas träd, så jag kunde hjälpa till med lite mindre saker, men Stefan kom ut med motorsågen i högsta hugg så då var det bara för Sara att peka. Tall efter tall föll! Sara och jag släpade grenar och la på högar som kommer att bli uppeldat vid senare tillfälle. Vi kämpade och drog, halkade omkull och skrattade, Jag var tvungen att åka, men de fortsatte att fälla träd. Sammanlagt blev det fyra tallar och några småträd. Kanonbra!!!


Kommentarer
Postat av: Princess

Toppen tjejer!

2008-03-24 @ 19:53:10
URL: http://pinkabit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0