080422

Veckan som varit har det varit full fart, det har inhandlats parasoll och gräsklippare, flagga, vimpel och grill! Och i helgen var det fullt upp med pyssel i trädgården.

På fredagen grävde vi fram den gummikruka som jag lovat att komma med mer information om. Nu finns den på bild :-)

image36

image37

Cool, helt klart! Här står den och väntar på nya blommor....

Vi röjde i köket, tog bort fönsterbrädan, satte in ett bord och två stolar, blev hur fint som helst:

image38

På lördagen kom vi ut på eftermiddan, barnen var med och mormor Kicki. Tjejerna byggde ihop grillen, jag och Kicki eldade, Sara fixade i köket. Sen så var det grillpremiär, fläskkarré och vin, mmmm...

image39

Kicki krattade efter  att vi eldat upp några högar med träbitar. Och en bit av skogen blev också fin...

image40

Barnen och Kicki åkte hem och lämnade Sara och mig kvar ensamma, vi skulle sova i huset för första gången.  Vi bäddade inne i vardagsrummet framför brasan.

image41

Somnade gjorde vi så fort vi lagt huvet på kudden, man blir trött av att arbeta fysiskt, bära saker och elda, mm..

Lite sega var vi på söndagsmorgonen, men sen gick vi upp och började ta tag i dagens arbete, vi hade planerat att fixa flaggstången, ta bort taket på altanen, men det blev annat istället, som idka lite svedjebruk...

image42

...det var Saras uppgift, min blev att återställa platsen med plattor som blivit upptagna. Och flytta på alla tegelstenar som låg där....

image43

....det blev några rundor med skottkärran....sen var det bara att hugga i....

image44

image45

image46

Till slut så var det klart!! Lite snett, men det ar bara tillfälligt och jag fortsatte det som var där innan.
Flaggstången höll på att bli en katastrof, Sara skulle fälla den och började lossa på bultarna men då visade det sig att sprinten inte satt i!!! Så hela stången höll på att ramla. Vi fick fast den och en snäll granne kom och hjälpte oss, den var nämligen jättetung!!! Plus att man inte kunde gå under den, där var det bortgrävt! Så det var lite problem om man så säger. Dagen efter fick Sara hjälp att få upp den av några grannar till. Åh vad bra det är när man hjälps åt!

När vi satt och fikade lite så kom det en fladdermus flygande, och vi satt precis i hans inflygnigsväg så vi var tvugna att flytta på oss, så han kunde flyga och sova lite, för det var ju mitt på dagen.

image47

Vad söt han var!

image48

Likaså denna granne som kom på besök!

Tack för idag! Ska bara berätta att Sara igår tog bort altantaket....bilder kommer......


Tråkig dag! 080413

Idag var Sara och jag ute ett par timmar och det var inte så roligt, vädret var grått, regnigt och kallt. Och det vi gjorde syntes inte så mycket, vi flyttade mest omkring saker. Och tunga var de också.....
När vi kom ut så flyttade vi ett par glasdörrar från lillhuset till sophögen vid vägen. Det låg tre tunga, tjocka "pinnar" på vagnen.
image26
....och tillsammans med dörrarna blev det jättetungt!!!! Jag var ju tvungen att fota ju, jag hjälpte henne sen, jag lovar!

Sen var det dags för kakelplattorna, de skulle ju från garageporten till en annan plats........
image30

.....och var skulle den platsen vara då?

Jo, under altanen kanske, men kruxet var bara att kakelplattor är så tunga och det var lerigt. Sara fick alltså helt "enkelt" krypa in så fick jag langa lite i taget. Jaha, undrar ni, varför inte bara kasta alla omaka klinker och kakelplattor? Vissa saker kan faktiskt komma till användning. Nån gång.....

image31

Det som man inte tänker på när man ser den här bilden är att Sara hade lite svårt att ta sig ut, vi byggde liksom in henne. Nja inte riktigt, hon är så smidig så. Det gick bra för henne att ta sig ut därifrån.

Nästa punkt på listan var att ta tomglasen från altanen till vägen.  Och då var det väl min tur att vara med på bild.

image32

Jag måste tacka Kicki för att hon köpt de superbraiga stövlarna!!!

image33

Fin bild va??!!?? He he, så här gick det till när Sara fota min fot..............


                                                         

Tack för idag, jag vill bara berätta om dagens fynd, eller jag mena visa:

image35

Veckan som gått. 080411

Den här veckan har Sara varit ute en sväng varje kväll. I måndags rev hon hela sticket vid tjejernas hus. Det blev jättestort, värsta gårdsplanen. Eldning stod som vanligt på shemat. Det tar ju liksom aldrig slut, det syns knappt att hon eldat hela veckan....Mamsen kom och hjälpte till, med gröna stövlar och pizza!
                              

På tisdagen var hon i källaren och rev tre mögliga väggar. Mössen bodde bakom väggen uppe i en ventilationstrumma, där hade de mysigt värre. Nu är det borta, så undra hur mössen gör nu.....?image19

På onsdagen var det dags igen, då rök de två återstående mögliga väggarna. Sen gav hon upp och åkte hem, det både regna och snöa, då blev hon så himla trött på alltihopa, trodde ju att det skulle vara vår!!!

Igår skulle hon inte dit, det hade hon ju lovat, hon hade lite att ta tag i hemma i lägenheten. Men men....hon åkte hem på lunchen och tvättade sex maskiner och dammsög och torkade golven snabbt. Sen tillbaka till jobbet ett par timmar för att senare åka och handla. Matvarorna klarade sig i bilen....DÅ åkte hon ut. Då sken solen och fåglarna kvittrade. Hon tände sin dagliga brasa och åt middag! Funderade hur man skulle gå tillväga med att ta bort räcket runt altanen på stora huset.....
image20

Hm, sa Sara och tog fram det stora kobenet och satte igång!! Grannen kom förbi och gav lite tips och trix hur hon skulle göra, då gick det jättebra. Hm, undrar om han är proffesionell inbrottstjuv?? He he. Han hjälpte tom. till med att ta bort två filter som var otäta. Då frågade han om det fanns några verktyg, typ en skiftnyckel. -" Hur stor ska den vara?" Ni skulle sett hans min, ha ha, när Sara plockade fram den största......skiftnyckeln. -" Ja, det underlättar ju när man har bra verktyg!!"   
Så här gick det..............
image23image22image21 
                                                                 


Dagens fynd! 080406

Idag har Sara fått en överraskning; hon fick se bloggen! Och hon böla i en halvtimme..... jag tror hon blev glad :-)
Så nu kommer en rapport om vad hon har åstadkommit idag på typ två timmar. När hon kom ut så började hon med att flytta på vedhögen från husgaveln till in i vedbon. Sen så var det ett gäng lådor med kakel, typ sex kartonger, som låg uppe i carporten. Ja just det, jag har ju glömt att berätta om allt som ligger i carporten....när man har röjt där så får man plats med fyra bilar, nu kommer man knappt in med en... Hon bar iaf bort allt kakel till under altanen, det var lite krångligt att få in dem bara, och så var hon själv, hi hi. Hon är lite trött så hon fnissar när hon berättar. Eller rättare sagt, hon använde ett barnvagnsunderrede att köra dem på. Det är jättebra med det, men kanske inte har så lång tid kvar innan det rasar ihop, det är välanvänt. Sen var det den dagliga ransonen på att bära upp vedkubb från slänten. 

Tack och go´natt från Jenny och Sara!! 

VÄNTA! Jag glömde ju dagens fynd! En sorts gummikruka........mer fakta kommer senare.


Spik i foten!! 080405

Idag har det varit strålande sol och fullt upp ute vid huset! Eldning stod som vanligt på shemat.
Det låg högar utanför entrén som skulle tas omhand, en eldningshög och en slänghög:

image11

Sedan röjde vi bakom tjejernas hus, där det var fullt med gamla stubbar och plank m.m.
image10

Vi bar och eldade, det blir många arbetstimmar en sån här dag, men det är det värt. Vi rev taket ovanför de gamla stubbarna, det var lite svårt att få loss delarna, de satt fast ordentligt så det skulle kunna stå emot bomber och granater....he he.....fram med såg och kofot, så gick det jättelätt!! Tjejer kan!!!

Efter ett par timmar så började det kurra i magen och Sara gick in i huset och fixade lunch och kom ut med den, så vi satte oss vid brasan och åt...som vi brukar :-)

image12

När elden sprakade för sig, så började vi ta bort alla gamla plank som låg längs med gaveln på tjehuset. Vi lade dem i en hög brevid eldplatsen så blir det lättare nästa gång det eldas. Nu blev det oturligt nog en liten olycka som hände, det var nämligen fullt med utstående rostiga spikar i brädorna, eller pinnarna som jag brukar säga, så Sara råkade trampa på en sådan, aj aj. Men jag räknade, alla tår satt kvar och blodutgjutelsen blev inte så det rann över stövelkanten, så det gick ganska bra. Tur att vi inte hade barnen som hjälpte till just idag...

image13

Det blev en ny "liten" hög..... Vi börjar bli väldigt bra på högar. Men när man ser resultat på en gång så orkar man hur mycket som helst nästan.

image14

image15

Som ni ser; mellan de två granarna var alla gamla stubbar och plåttaket m.m. som vi tagit bort. Och till höger om vedtraven låg alla planken som ni ser på bilden över.

8 timmars arbete idag, så jag är lite öm i kroppen......nu är det iaf sängen som gäller efter en lång lördag!

En vecka senare....080401

Så har det gått en vecka till. Och det har hänt lite grann kan man säga ute vid huset. Sara har varit ute hela veckan och slitit själv, eldat och så. Hon fick hjälp av förra ägaren att frakta bort typ tio lass med skräp! Se nedan...bilden kommer från början på förra veckan.

image7

Och nu i söndags var jag ute och såg hur mycket som hade försvunnit i elden och iväg på tippen... ;-)
Solen sken och barnen var med och hjälpte till!

image9
 
Ett par träd till hade blivit fällda, så det var bara att ta på arbetshandskarna och hjälpa till. Saras kusins familj och hennes mamma kom också, så det var många som slet, he he. Men det blev mycket gjort, vi eldade flera timmar som vanligt och så började vi stapla stubbarna på hög så Sara har när hon ska börja klyva veden.

Det blev korvgrillning och fika på tomten vid brasan.                                                                                                                   

image5

Tack för idag! Från Jenny vid tangentbordet och bakom kameran!

RSS 2.0