Resumé av vad som hände den där veckan....080510

Veckan då Sara rev taket på altanen....
image49

På måndagen åkte plastbitarna ner, hon var tvungen att vara försiktig, det var inte bara att slänga ner dem, då kunde de ju gå sönder. Hon lyckades bra med det :-)
image50

Sen var det ju problemet med flaggstången...men det löste sig med hjälp av tre granngubbar och en vinsch.

image51

Så nu vajar den nya vimpeln på  den rentvättade flaggstången.

Så blev det tisdag och det blev lite städning inomhus för det var finfrämmande på ingång. Brorsan med sambo och son. De tyckte naturligtvis att stället var jättefint! Det luktade Sverige sa de. Och vad nu det betyder.....frisk luft kanske, jag vet inte, de har bott i Tyskland rätt nyligen för svägerskan kommer därifrån. Jag vet inte riktigt hur det luktar där...
På tisdagen åkte även läkten bort från taket, jag antar att det är de där pinnarna som går längsmed.
image52
Sen blev det onsdag och takstolarna försvann, vem tog dem, undrade grannarna... Det gjorde jag ju själv sa Sara, och vi som känner Sara tvivlar inte på det! Och så blev ett parasoll uppmonterat!

På torsdagen var hon sjuk så då hände ingenting
Och så blev det fredag! Lite städning invändigt, iordningställande av sängar och bäddning, för nu var hennes barn på ingång, och Sara ville verkligen att de skulle tycka det var fint så de kunde sova över där för första gången. Jag träffade Sara och hennes yngsta på Plantagen och vi handlade en studsmatta, som var 4.30 om jag minns rätt. Sen åkte de ut till huset och förberedde grillningen och jag plockade upp hennes äldsta och min yngsta, båda 14 år, de hade simtränat. Vi åkte ut till huset och såg hur fint Sara hade gjort! Maten var god! Alla var lite fredagströtta, så jag och dottern åkte hem efter middagen.

På lördagen kom säljaren med en kompis, de rev fasaden som de kommit överrens om att de skulle göra innan Sara flyttade in på riktigt.
image53
image54
De rev och rev, Saras pappa var där och hjälpte till också...

image55
Fram kom ett jättefint hus!
image56
image58


Stefan kom och fällde ett par träd till, och eldning stod som vanligt på shemat. Nä, snart får det vara nog, tyckte Sara, så mysigt var det inte längre som det var i början. 5 träd blev det till slut.

image57

Sen blev det söndag och Sara vaknade av att det drog genom huset, det var det där nya fönstret som kommit fram i hennes sovrum som inte riktigt var tätt om man så säger. Tur att hon hade duntäcke!!
Upp och hoppa och ut och fortsatte med eldningen, vid det här laget är det inte ett dugg kul alls med det, och inte nog med det, vinden vände plötsligt och elden naggade Saras hår....men säg inget till hennes mamma.....sscchh!

5 st 16-åriga killar dök upp, med sig hade de värsta stereon och satte på musik och började jobba! De bar sten, tegel, kubb, gatsten, slipers m.m. Helt otroligt! En järnspis som stod i tjejernas hus som skulle bäras ut därifrån som Sara och jag inte lyckats med tog de, de var tvungna att vara alla fem!
De höll på i två timmar!
image59image60

Ja, det var den veckan det, jag kommer snart med mer om vad som hänt efter det! Tex så  jagar Sara vilken kulör hon ska använda till huset! Det varierar, allt från mörkgrått till limegröngult. Allt jag kan säga...lycka till!
Tack och hej, levertjohej! 

RSS 2.0