080327

Jaha, igår så var Sara själv ute i huset, jag jobbar eftermiddagsskift så jag har svårt att hjälpa till ibland. Hon eldade och släpade grejer.
Idag så ska jag åka ut och ta lite nya foton så vi ser vad som händer. Viktigt att ta mycket bilder så man ser förvandlingen, svårt att komma ihåg hur det såg ut från början.

Brasa! 080324

Oj oj oj, igår blev det en lång dag. Vi åkte ut till huset vid halv elva och började jobba. Vi tömde två förråd på baksidan av tjejernas hus. Bar alla saker till olika högar; slänghög, sparhög, eldningshög. Och när vi hade tömt där så kunde vi fortsätta att tömma källaren under huset.image2

Sara hade rensat mycket dagen innan så nu var det bara att bära bort verktyg och andra saker som ska sparas till det förråd vi hade tömt precis innan... Det tog sin lilla tid eftersom det är så mycket saker.
 
image1
Här ser vi tjejernas hus och några högar på tomten. Det var tur att det var snö, dels gick det lättare att dra de tunga sakerna, dels var det inte lerigt. Efter ett par timmar var det dags för fika framför brasan inne i huset, mums, vad gott det var med leverpastejsmackor och kaffe.
                                                                
Sen ett par timmar till av kånkande på lådor, verktyg, plankor m.m. Högarna på tomten växte som skulle eldas upp, så då kom vi fram till att vi skulle dra igång en brasa.
Oj vad fashinerande det är med eld.... Vi slängde på hur mycket som helst, skrattade och fortsatte att slänga på grenar och möbler och annat. I tre timmar la vi på elden, det tog tre timmar innan elden brunnit slut. Sara åkte iväg och köpte middag, så när elden höll på så satt vi brevid och åt, hur mysigt och gott som helst!! Sen var det svarta natten, tur att det fanns ficklampor, det behövs verkligen ute på landet.

Sen var det dags att åka hem och sova, det var vi verkligen värda efter en så lång arbetsdag!

Äntligen igång!!!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen för att börja skapa en sida som till största delen kommer att följa min vännina och hennes husköp.... Det är alltså så att hon har gått och blivit med hus! Ett hus som ligger i ett sommarstugeområde ett par mil söder om den kungliga huvudstaden. Det är jättekul, det kommer bli så fint när hon är färdig. Det kommer nog att ta lite tid att få allt i ordning. Hon har nämligen köpt det med alla saker kvar, och det är inte lite. Möbler, köksprylar, ved, verktyg, hela källaren full med prylar, hela altanen var också belamrad av saker. På tomten; stenar, slipers, järnprylar, fönster, plank m.m. 

Nu är det ju så att somliga av oss här i världen har förmågan att se vad som kan bli fint under alla saker och med annan färg på huset osv. En del ser bara allt jobb. Visst är det mycket jobb, men ingen har ju påstått att livet är lätt. Speciellt inte när man är så nära sin dröm om att ha ett eget hus! Hon har precis sålt sin lägenhet, så hon kan fixa till ute i huset innan hon flyttar ut.

Hennes döttrar på 12 och 14 är väl inte överlyckliga direkt över att flytta ut i skogen, men det gäller ju inte heltid och när de väl kommer ut dit och får i ordning deras egna hus så kommer det vara en dröm för dem också, det är jag övertygad om.

Om huset då; det är en storstuga med stort kök, två sovrum, vardagsrum med kamin och badrum med dusch och tvättmaskin. utanför ligger en stor altan.Sen på tomten ligger två småstugor, varav en ska fungera som tjejernas hus, på sommaren iaf, och ett lite mindre som hon ska ha till gäststuga. Och det är inte slut där än, det finns även ett fint växthus i glas och ett lusthus med en flaggstång utanför, en idyll alltså om jag får säga mitt. Tomten är skogstomt så det är inte så mycket skötsel, om man inte vill det förstås:-)

Det har gått ett par veckor sedan köpet blev klart, så Sara, som hon heter, har hunnit dragit igång rensningprojektet Hugo! Jag var med och hjälpte henne med köket. Det var jättekul att tömma köksskåpen, en del fina saker som man vill spara och en del fina som man kan sälja på loppis så det kommer till glädje för någon annan. Vi rensade även kylskåpet...sen på hemvägen gjorde vi något busigt.......vi var duktiga och sorterade glas för sig osv.,men....vi kanske inte riktigt tömde alla flaskor med soja, ättika, m.m. innan vi kastade de i glasinsamlingen. Uuuuusch vad det stank, vi åkte därifrån som några busiga tonåringar, Ha ha ha.....

Sen de följande dagarna så var Sara själv ute i huset eftersom jag jobbar skift. Hennes mamma var och hjälpte till och städade i köket m.m.
Så det är på gång om man så säger, hon har röjt på farstubron till tjejernas hus och de senaste dagarna har hon röjt i källaren bland alla döda och levande möss, hu!!!!! Och så är det lite vatten att ta tag i i källaren också...så det inte börjar mögla. Men det är bra att röja så rörisen kan komma fram ju!

Och nu!!!!! Över till idag; 080323
Strålande sol och fullt med snö och minusgrader; som gjort för att fälla träd!! Jo det ar sant, hon bad tjejernas farbror att komma och fälla ett par träd på tomten. Jag skulle iväg och fira min syster som fyllde år så jag hade finstövlar, ullkappan och sminkad. Men det var ju klart att jag skulle hjälpa till den tiden jag kunde. Vi trodde inte det skulle fällas träd, så jag kunde hjälpa till med lite mindre saker, men Stefan kom ut med motorsågen i högsta hugg så då var det bara för Sara att peka. Tall efter tall föll! Sara och jag släpade grenar och la på högar som kommer att bli uppeldat vid senare tillfälle. Vi kämpade och drog, halkade omkull och skrattade, Jag var tvungen att åka, men de fortsatte att fälla träd. Sammanlagt blev det fyra tallar och några småträd. Kanonbra!!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0